Jaunumi nozarē

Aldara īpašais “Ziemas Viesis”

Ziemas-Viesis

Jau vairākus gadus pēc kārtas Aldaris alus cienītājus iepriecina ar īpašo ziemas brūvējumu. Arī šis gads nav izņēmums, radot jaunu alus šķirni Ziemas Viesis, kas ir pirmais sezonālais jaunums Aldara craft jeb ekskluzīvo alus šķirņu līnijā. Ziemas Viesis ir pieejams ierobežotā apjomā – tikai 25 000 pudeļu, un jau šobrīd tas atrodams populārāko veikalu plauktos.

Ziemas Viesis ir tumšs un tumīgs alus. Ziemas brūvējumam pievienoti vairāki karameļiesala veidi, tajā skaitā arī Cara Aroma iesals un tumšais iesals, lai panāktu piesātinātāku garšu un intensīvu, tumši brūnu krāsu. Alus tapšanā ir izmantots arī augšējās rūgšanas raugs (Nottingham), kas piešķir augļu, citrusu toņus aromātā un noskaņu pēcgaršā. Savukārt apiņu aromāta un garšas nianses ieguvām no īpaši aromātiskajiem Golding apiņiem.

 

 

 

 

Mežpils Tumšais alus

Aldara Mežpils alus nu jau paspējis iematot cieņu alus mīļu vidū, savukārt tagad, vēsākam un tumšākam laikam tiek piedāvāts Mežpils tumšais alus. Aldara mājas lapā vēstīts, ka iepriekš šo alu bija iespējams baudīt tikai izlejamā veidā, bet nu ir pienācis laiks darīt to pieejamu plašākam alus cienītāju lokam.

Iespējams tieši ši sarkanbrūni tumšais alus ar karameļiesala un apiņu aromātu ir tas, kurš iekaros alus baudītāju garšas kārpiņas šajā sezonā.

beer_269089

beer_269089

 

 

  • 2014.gada 17.aprīlī

Cēsu alus rada Latvijā unikālu alus sēriju
ar kolekcijas vērtību – Alus Tavai pilsētai

Veicinot lokālpatriotismu, lielākā Latvijā ražojošā alus darītava Cēsu alus radījusi unikālu alus sēriju Alus Tavai pilsētai, kam ir kolekcionāru vērtība sērijā atainotās kultūrvēsturiskās tematikas dēļ. Sērijā iekļauti 4 Latvijas vēsturiskie novadi un 15 skaistākās pilsētas, kas noteiktas iedzīvotāju balsojumā.

Bagātinot alus kultūru un alus baudīšanas tradīcijas, Cēsu alus šovasar īsteno vērienīgu kampaņu, kuras mērķis ir vairot iedzīvotāju pašlepnumu par valsti un Latvijas pilsētām. 2013.gada nogalē sociālo tīklu kampaņā „Mūsu lepnums” Cēsu alus aicināja iedzīvotājus ieteikt vietas Latvijā, ar kurām lepojamies. Kampaņā piedalījās un ar savām iecienītākajām vietām Latvijā dalījās 20 tūkstoši iedzīvotāju. Veicinot mīlestību un lepnumu par savu dzimto zemi, 15 no populārākajām vietām un pilsētām ir iekļautas alus zīmola Cēsu Premium sērijā Alus Tavai pilsētai.

AS „Cēsu alus” valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone – Zatlere: „Mēs – cēsnieki – lepojamies ar alus ražošanas ilgajām tradīcijām Cēsīs un krāšņo Viduslaiku pils kompleksu. Esam pārliecinājušies, ka katrā Latvijas pilsētā ir vietas, ar ko lepojas tās iedzīvotāji. Alus, kā apdziedāts latviešu tautas dainās – bieži bijis laika ritējuma un latviešu dažādu godu liecinieks – Alus Tavai pilsētai ir kā vēstures un kultūras mantojuma liecība Latvijas iedzīvotāju cieņai un mīlestībai uz šo zemi, šo valsti.”

Sērija Alus Tavai pilsētai ir visaptveroša alus segmentā – tajā iekļautas kolekcijas pudeles, skārdenes un alus glāzes. Gan sērijā iekļauto atribūtu apjoms, gan kultūrvēsturiskā tematika veido tās kolekcijas vērtību. Sērijā ir iegādājamas Cēsu alus vadošā un 2013.gadā Latvijā iecienītākā alus zīmola – Cēsu Premium alus pudeles ar 15 dažādu pilsētu etiķetēm, Cēsu Premium skārdenes ar četru Latvijas vēsturisko novadu – Vidzemes, Kurzemes, Latgales, Zemgales – kartēm. Sērijā ir iekļauta arī četru alus glāžu kolekcija ar Latvijas vēsturisko novadu dizainu.

Detalizēts kampaņas apraksts un visu sērijā iekļauto pilsētu saraksts aplūkojams interneta vietnē: www.alustavaipilsetai.lv

Informācijai:
Cēsu alus jau vairākus gadus ar uzņēmuma vadošā alus zīmola Cēsu Premium vārdu īsteno sabiedrības iesaistes kampaņas, kas katru gadu ir veltītas kādam Latvijas sabiedrībai nozīmīgam faktam un latviskuma vērtību stiprināšanai. 2012.gadā tā bija skārdeņu sērija, kas veltīta Latviju raksturojošām vērtībām Cēsu Premium National Edition, 2013. – Dziesmu un Deju svētku gadā – atbalstot latviskās dziesmu un deju tradīcijas, tika izveidots Cēsu Prēmijas fonds un skārdeņu sērija Par dziesmu un Par Deju. 2014.gadā tā ir kampaņa Alus Tavai pilsētai, kas veltīta Latvijas pilsētām un vēsturiskajiem novadiem.

1979486_707896419252895_6945128004359998229_n 1797395_707896462586224_3464542578408814214_n 10176171_707896402586230_6838727258617781039_n 10155616_707896479252889_7136181734024230987_n10257901_707896472586223_8468646145208791524_o

  • 2014.gada 10.martā

Piecus gadus nesenā pagātnē šī diena saimniekam bija patīkami satraucoša – tika parakstīts pirmais līgums ar bāru, kas sāka tirgot Valmiermuižas alus!

Šodien Valmiermuiža ceļ galdā mūsu gūtās meistarības apliecinājumu – trīskārt saldēto un īpaši tumīgo TREJLEDUS ALU.

*Pirmo reizi brūvējumu ierakstām vēsturē, pudeles sanumurējot.

10005816_10151879999897126_249387253_o

  • 2014.gada 6.martā

 

Cēsu Premium pinte – pārdotākā skārdene Latvijā 2013.gadā 

Tieši pateicoties pintes tilpuma skārdenes veiksmes stāstam, Cēsu Premium kopumā ir kļuvis par 2013.gadā pārdotāko alus zīmolu Latvijā – skārdeņu un stikla iepakojuma – segmentā.

Cesu_Premium_Amber_Pinte

2009.gadā, ieguldot Latvijas alus kultūras attīstībā, Cēsu alus ieviesa jaunu alus   iepakojumu – pintes (0,568 l)  tilpuma alus skārdeni, kas citur Eiropā ir populārs alus iepakojums, bet Latvijā tolaik vēl bija absolūts jaunums. Pirmais alus zīmols Latvijā, kas alus baudītājiem tika piedāvāts pintes tilpuma skārdenē bija Cēsu Premium – sasniedzot veiksmīgus pārdošanas apjomus, šāds – pintes – tilpums 2012.gadā tika ieviests arī stikla pudeļu iepakojumā.

 2013. gadā alus zīmola Cēsu Premium  līnija papildināta ar jaunu alus šķirni – Cēsu Premium Amber      pintes stikla pudelē. Šogad Cēsu Premium Amber alus baudītājiem arī būs pieejams    pintes tilpuma skārdenē. Cēsu Premium Amber ir dzintarkrāsas alus no īpaša grauzdējuma iesala.  Alum ir tumšāka krāsa un karameles iesala garša. Garšu un aromāta buķeti veido un bagātina alus  brūvēšanā izmantotie aromātiskie apiņi.

Kopumā skārdeņu tirgus attīstība Latvijā ir ar augošu tendenci – 2013.gadā alus skārdenēs aizņēma 24%  no kopējā alus tirgus, no tiem jau piektā daļa jeb 20% ir tieši pintes tilpuma skārdenes (AC Nielsen dati).

 „Tas ir ievērojams inovāciju un mārketinga sasniegums – tik strauji un pārliecinoši iemantot alus baudītāju cieņu, vienlaikus arī sniedzot ieguldījumu kopējā nozares un tirgus attīstībā. Ir likumsakarīgi, ka tieši Cēsu Premium ir pirmais alus Latvijā, kas tika pildīts pasaulē slavenajā pintes tilpuma iepakojumā. Cēsu Premium ir vadošais alus zīmols Cēsu alus produktu portfelī, vienlaikus tieši šis ir alus darītavas pirmais mūsdienu alus zīmols, kas radīts 2001.gadā un kura zīmola attīstībā šajos gados ieguldīts visvairāk. Zīmola ilgtspēja tiek veicināta ar dažādiem inovatīviem risinājumiem, gan garšas pilnveides, gan iepakojuma attīstības jomā, gan arī ar regulārām sabiedrības iesaistes kampaņām,” stāsta Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone – Zatlere.

Cēsu Premium Amber pintes skārdenē pārdošanā jau šonedēļ. Plānots šogad realizēt 2 miljonus šo jaunieviesto skārdeņu. Kopējās investīcijas – 55 tūkstoši eiro.

Papildus informācija:

Agita Baltbārde

AS „Cēsu alus” Sabiedrisko attiecību vadītāja

agita@cesualus.lv

Tālr. 67511390; 29133073

www.twitter.com/CesuAlus

  • 2014.gada 17.februārī

Aldara vēsturiskā alus darītava saņēmusi jaunās alus brūvēšanas iekārtas, kas nepieciešamas ekskluzīvo alus šķirņu darīšanai.

Paredzams, ka brūvēšana vēsturiskajā alus darītavā sāksies jau martā, bet pirmās ekskluzīvās alus šķirnes pie alus cienītājiem nonāks jau maijā. Jaunajās iekārtās investēti 1,3 miljoni eiro.

“Šobrīd esam iegājuši finiša taisnē, lai jau drīzumā alus cienītājiem piedāvātu jaunas ekskluzīvās alus šķirnes. Kopumā sabrūvējām vairāk nekā 30 dažādus alus šķirņu paraugus, no kuriem alus cienītāji degustācijās izvēlējās tikai trīs labākās. Tā kā vēsturiskās alus darītavas darba atsākšana mums ir vēsturisks notikums, līdzīgi kā 1937. gadā, kad tautas balsojumā tika izvēlēti nosaukumi tādām vēsturiskajā alus darītavā darinātajām alus šķirnēm kā Gaišputis un Tumšlāse, arī šoreiz alus cienītājus aicināsim izvēlēties atbilstošāko nosaukumu jaunajām alus šķirnēm. Esam iecerējuši, ka vismaz trīs jaunas ekskluzīvās alus šķirnes, kas brūvētas vēsturiskajā darītavā, pie alus mīļotājiem nonāks jau vasaras sākumā,” atklāj Aldara alus meistars Valdis Čunka.

Aldara vēsturiskajā alus darītavā alu pildīs 0,5l un 0,33l tilpuma stikla pudelēs, kā arī mucās. Šī būs īpaša alus darītava, jo brūvēšanas un pildīšanas procesā lielākoties izmantos roku darbu. Uz vēsturisko alus brūzi pārceļos arī iecienītākās līdzšinējās Aldara alus šķirnes.

“Domāju, ka alus cienītāji novērtēs mūsu vēsturiskajā alus darītavā tapušās ekskluzīvās alus šķirnes, jo esam novērojuši, ka alus cienītāji arvien biežāk priekšroku dot izmeklētām un īpašām alus šķirnēm, kas paredzētas lēnai un nesteidzīgai baudīšanai. Arī citviet pasaule ir novērojama šāda tendence,” atzīst V.Čunka.

Ekskluzīvo alus šķirņu brūvēšanā Aldaris iecerējis izmantot Latvijas alus iesalu. Šobrīd Aldaris gaida pirmo Latvijas iesala izmēģinājuma partiju, lai pārliecinātos par tās augsto kvalitāti. Tādējādi uzņēmums var kļūt par pirmo alus darītavu, kas pēc daudzu gadu pārtraukuma atsāks izmantot Latvijā ražotu iesalu. Pēdējos gados Latvijas alus nozarei nebija iespējas izmantot vietējās izejvielas, jo šeit nebija iesalnīcas. Tagad drīzumā darbu sāks Latraps iesalnīca.

Vēsturiskā alus darītava atradīsies tajā pašā ēkā, kurā meklējami Aldara pirmsākumi un atradās leģendārā alus darītava Waldschlösschen (Meža pils). Šajā ēkā atradīsies arī alus muzejs, un plānots, ka tas būs modernākais šāda tipa muzejs Baltijā.

 

  • 2014.gada 3.februāris

Cēsu alus rada jaunu alus šķirni – lēnalus

 

Pilnveidojot alus brūvēšanas tehnoloģijas un tradīcijas, Cēsu alus darītava rada jaunu alus šķirni – lēnalus. Lēnalus ir ilgstoši nogatavināts alus ar nosaukumu atbilstoši alus brūvēšanas specifikai.

 

Alus šķirne un tās nosaukums lēnalus ir jaunizveidojums. Tas pamatā ir piemērojams lager tipa alum vai hibrīd alus šķirnēm (raudzētas ar augšraugiem, bet nogatavināšanas fāze veikta līdzīga kā lager alum). Lēnalus unikalitāte ir ilgstošā alus nogatavināšanā – tas ir process, kas tiek uzsākts pēc alus raudzēšanas. Alus gatavināšana, atkarībā no receptūras, vēlamajām garšas un aromāta niansēm, var ilgt no pāris nedēļām līdz pat vairākiem gadiem.

 

Šāda, īpaši ilgi gatavināta alus šķirne Latvijā ir jaunums, tādēļ eksperimentālā kārtā pirmais alus zīmols, kam Cēsu alus darītavā tiek pielāgota ilgstošas gatavināšanas tehnoloģija ir Cēsu Nefiltrētais alus. Jaunā alus šķirne Cēsu Nefiltrētais Lēnalus  ir īpaši ilgi, vismaz 60 dienas, gatavināts alus. Tieši ilgstošā nogatavināšana piešķir Cēsu Nefiltrētajam Lēnalum īpaši niansētas garšas notis, tam ir izteikts apiņu un miežu iesala aromāts un nobriedusi, apaļa garšas buķete. Šis alus ir dabīgi nodzidrinājies lēnas gatavināšanas procesā.

 

„Ir svarīgi saprast, ka alus brūvēšanas sākumposmā (iejavošana, raudzēšana) alus izejvielu – apiņu, rauga, iesala un ūdens – savstarpējie bioķīmiskie procesi norit ļoti strauji, savukārt beigu posms ir nesteidzīgāks, lēnīgāks. Katrs alus meistars zina, ka pie alus gatavināšanas ir jāievēro miers – minimālas vibrācijas alus gatavināšanas iekārtās, pareiza temperatūra un labas domas. Saskaņā ar receptūru – Cēsu Nefiltrētais Lēnalus ir gatavs pildīšanai pudelē pēc 60 gatavināšanas dienām,” stāsta Cēsu alus galvenais alus meistars Māris Grambergs.

 

Cēsu Nefiltrētais alus ir Latvijā jau iepazīts un ļoti iecienīts alus zīmols, radīts 2011.gadā tas bija pirmais nefiltrētais alus pudelē ar īsu, 30 dienu derīguma termiņu. Saskaņā ar tirgus izpētes kompānijas Nielsen datiem, Cēsu Nefiltrētais 2011.gadā apbalvots kā labākais jaunieviestais produkts alus kategorijā Latvijā. Cēsu nefiltrētais ir tautas valodā bieži dēvētais „dzīvais” alus – tehnoloģisku apstrādi nepieredzējis alus, kas ir nefiltrēts, tādejādi ražošanas procesā nav ticis attīrīts no alū esošajiem raugiem. Šis ir izteikti latvisks alus, par ko liecina gan garšas un aromāta buķete, gan alus krāsa. Tieši šī zīmola attīstība arī saistīta ar inovācijām alus ražošanā, kas apvieno tehnoloģiju attīstību ar latvisko alus brūvēšanas tradīciju saglabāšanu. 2012.gadā Cēsu Nefiltrētā alus zīmolu papildināja Baltalus – kviešu un miežu iesala alus no baltā alus saimes, 2013.gadā – Griķu alus, kura brūvēšanā, blakus miežu iesalam izmantoti griķi. 2014.gadā tieši Cēsu Nefiltrētā alus zīmola ietvaros tiek radīta jauna, unikāla alus šķirne – Lēnalus.

 

Kopējās investīcijas zīmola radīšanā un jaunās tehnoloģijas ieviešanā ir  70 000 eiro. Jaunās alus šķirnes Cēsu Nefiltrētais Lēnalus pirmā partija ir uzsākta gatavināt 2014.gada pirmajās dienās, tādēļ pārdošanā tā būs 2014.gada martā. Plānots šogad realizēt miljons pudeles.

  •  2014.gada 24.janvārī

LATVIJAS ALUS GADA BALVA 

Jau trešo gadu pēc kārtas, biedrība “Alus Brālība” pasniedz balvas alus nozares darboņiem.

Nominācijas un balvu ieguvēji:

  • Nominācijā Lielākais alus tirdzniecības kāpums Ho-Re-Ca grupā balvu saņēma SIA VALMIERMUIŽAS ALUS.
  • Nominācija Lielākais alus tirdzniecības kāpums veikalu grupā tika apbalvots SIA BAUSKAS ALUS.
  • Par uzvarētāju nominācijā Lielākais kāpums eksporta tirgū žūrija atzina SIA PIEBALGAS ALUS.
  • Savukārt par Spilgtāko alus reklāmas tēlu vai notikumu publiskajā telpā laurus plūca SIA VALMIERMUIŽAS ALUS.
  • Nominācijā Ieguldījums veselīgas dzīves vides veidošanā balvas saņēma AS ALDARIS un a/ s LIDO.
  • Kā Videi draudzīgākais ražošanas uzņēmums balvu saņēma AGROFIRMA TĒRVETE.
  • Nominācijā Latvijas alus Gada iepakojums balva tika piešķirta a/s CĒSU ALUS par CĒSU GRIĶU NEFILTRĒTS.
  • Savukārt kā oriģinālākā alus glāze balvu saņēma ALDARIS par MEŽPILS ALUS GLĀZI.
  • Nominācijā Gada jaunums balva tika piešķirta Inženieru zinātņu doktora grāda ieguvējai Ilonai Dabiņai-Bickai.
  • Par Gada veiksminieku atzīta AS CĒSU ALUS.
  • Par ilggadēju radoša darba ieguldījumu iesala un alus ražošanas attīstībā Latvijā saņēma Vjačeslavs Šamarins no Ilgezeem un Pēteris Micāns (attēlā pa kreisi) no Piebalgas alus.
  • Bet balvu par Par mūža ieguldījumu piešķirta AS LIDO alus darītavas vadītājai Vaidai Zīlei. Viņa arī saņēma Latvijas Republikas valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikuma rakstu.

 

  • 2014.gada 7.novembris

 

Valmiermuizas Proves porteris Nr1.

Latvijas alus cienītāji noteiks jaunā

Valmiermuižas portera alus recepti

 

„Valmiermuižas alus” iecerējis izbrūvēt četras dažādas portera alus receptes, kuras vērtēt varēs Latvijas alus cienītāji. Portera alus recepte, kas iegūs visaugstāko alus cienītāju novērtējumu, tiks iekļauta Valmiermuižas pastāvīgajā sortimentā.

Valmiermuižas “Proves porteri Nr.1” pirmo reizi varēs nogaršot Mārtiņdienas svinībās Valmiermuižā šo sestdien, 9. novembrī. Nākamais “Proves porteris Nr.2.” vērtēšanai tiks nodots Ziemas saulgriežos, “Proves porteris Nr.3” – nākamā gada Meteņos, bet “Proves porteris Nr.4.” – Lieldienās. Katra “Proves portera” recepte tiks izbrūvēta ierobežotā skaitā 4000 pudeles, kas būs nopērkamas tikai “Valmiermuižas alus” tirgotavās Valmiermuižā un Rīgā. Vērtēšanu varēs veikt „Valmiermuižas alus” mājas lapā www.valmiermuiza.lv.

 

“Alus baudītāji ir mūsu uzticamākie padomdevēji un kritiķi, kuros ieklausāmies. Kā maza alus darītava nevaram atļauties tērēt naudu mārketinga pētījumiem, fokusa grupām, reklāmas aģentūru konsultācijām”, pieredzē dalās „Valmiermuižas alus” saimnieks Aigars Ruņģis. “Līdzīgā veidā esam izvēlējušies Valmiermuižas tumšā alus un ziemas alus receptes”.

 

Šoreiz alus cienītājiem būs jāvērtē katra garša atsevišķi pēc četriem kritērijiem: izskats, aromāts, garša un kopiespaids, kā arī katrs vērtētājs varēs ieteikt uzlabojumus. Tā Valmiermuižas “Proves portera” recepte, kas līdz Jāņiem saņems visaugstāko alus baudītāju novērtējumu, tiks iekļauta „Valmiermuižas alus” pastāvīgajā sortimentā līdzās gaišajam, tumšajam un ziemas alum.

 

Valmiermuižas “Proves porteris Nr.1.” ir dzīvais alus, kas netiek pasterizēts. Tas tiek raudzēts zemā temperatūrā ar lager tipa raugu un nogatavināts divarpus mēnešu garumā, liekot lietā četrus iesalus un aromātiskos apiņus. Garšā raksturīgs dedzinātā iesala rūgtums. Portera alus ir deserta alus, tamdēļ tas labi sader ar tumšās šokolādes našķiem, turklāt, lai izjustu smalkās garšu nianses, tas baudāms no konjaka glāzes 12 – 14°C temperatūrā.

 

Gadsimtu atpakaļ Latvijā portera alus atradās uz galda līdzās dārgiem vīniem un šampanietim un bija dārgākais no visiem alus veidiem. Īpaši iecienīts tas bija Krievijas galmā, kur tika nodēvēts par “imperiālo porteri”. Tolaik Latvijā darītie porteri Krievijas impērijā bija pazīstami kā augstākās kvalitātes brūvējumi. “Šodien dzīvā portera alus potenciāls ir nepietiekoši novērtēts no mazo alus darītavu puses. Tādēļ „Valmiermuižas alus” nolēmis pievērsties portera alus darīšanai, lai Latvijā tapis porteris kļūtu tikpat slavens kā simts gadus atpakaļ,” par ieceri stāsta Aigars Ruņģis.

 

UZZIŅAI

 

Kā šī gada prioritāti „Valmiermuižas alus” darītava tika izvirzījusi tumšā alus attīstību, ziemas mēnešos veicot miljons eiro investīcijas tumšā alus pagraba izbūvē, lai varētu to piedāvāt nemainīgi augstā kvalitātē visu gadu, bet ziemas sezonā no oktobra līdz martam varētu piedāvāt ziemas alu visā Latvijā.

 

“Valmiermuižas alus” darītava šogad no janvāra līdz oktobrim kāpinājusi apgrozījumu par 45% līdz 1 474 244 latiem pret 1 019 687 latiem attiecīgajā laikā pērn. Kopā šā gada pirmajos desmit mēnešos pārdoti 1238,53 tūkstoši litru alus, bet gadu iepriekš – 881,88 tūkstoši litru alus.

 

100% „Valmiermuižas alus” darītavas kapitāldaļu pieder SIA „Valmiermuižas ieguldījumu fonds”, kas dibināts ar nolūku attīstīt „Valmiermuiža” zīmolu ilgtermiņā, popularizēt Valmiermuižu kā gardēžu tūrisma ceļa mērķi un sekmēt Valmiermuižas alus eksportu. 60% fonda daļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% Austrijas ieguldījumu fondam “Industrieliegenschaftenvervaltungs AG” (ILAG) un 16% Austrijas uzņēmumam „Alcor”.

 

Vairāk informācijas:

Liāna Sāre, „Valmiermuižas alus” darītavas vēstnese

Tālr.: 26162999, liana@valmiermuiza.lv.

www.valmiermuiza.lvwww.twitter.com/valmiermuiza

 

 

  • 2013.gada 12.februārī

Iepriecinoša ziņa dāmām  no Cēsu alus

Pētot alus tirgus tendences un noskaidrojot sieviešu auditorijas vēlmes, radošā sadarbībā ar mākslinieci Kristīni Luīzi Avotiņu Cēsu alus radījis alu īpaši sievietēm. Produkts ir unikāls, jo pirmo reizi Latvijā radīts alus sievietēm, apvienojot gan māksliniecisku iepakojuma dizainu, gan patērētāju izvēlētas garšas nianses.

Kā apliecina AS Cēsu alus veiktais Baltijas alus tirgus pētījums – galvenā alus baudītāju auditorija ir vīrieši, tomēr alus baudīšanai sieviešu auditorijā ir stabila, pieaugoša tendence (pieaugums vidēji par 2% gadā). Sievietes apgalvo, ka labprāt bauda alu vienu līdz trīs reizes mēnesī, visbiežāk piknikā vai pie dabas, bet labprāt to baudītu arī restorānos, jo uzskata alu par lielisku slāpju veldzētāju. Sievietes vairāk kā vīrieši pievērš uzmanību alus iepakojumam un dizainam, mazāku vērību – cenai.

Šie fakti ir veicinājuši Cēsu alus produktu attīstību virzienā uz jaunas alus šķirnes radīšanu, kas paredzēta tieši sievietēm. 2012.gada nogalē tika uzsākta radoša sadarbība ar talantīgo mākslinieci Kristīni Luīzi Avotiņu, tieši viņas glezna „Mīlestības sargs” ir izvēlēta jaunā alus zīmola iepakojuma dizainam. Savukārt garšas un nosaukuma radīšanā Cēsu alus iesaistīja jaunā alus mērķauditoriju – dažādu jomu un vecumu pārstāves, sievietes.

„Radot alu sievietēm, svarīga ir ne tikai uzņēmuma speciālistu iesaiste, pāri visam bija nepieciešams noskaidrot – kāds ir tas alus, kas ne tikai remdēs slāpes, bet patiesi sniegs alus izgaršošanas baudījumu tieši sievietēm. Tamdēļ 2012.gada nogalē īpašā pasākumā kopā tika sapulcinātas dažāda vecuma, profesiju un dzīvesstilu pārstāves. Degustējot dažādus alus veidus un šķirnes, kopā nonācām pie īstā garšas un aromāta balansa,” stāsta Cēsu alus produktu attīstības vadītāja Ilona Riekstiņa.

Tā ir tapis Latvijā pirmais alus dāmām un jauns alus zīmols Cēsu alus produktu portfelī – Cēsu La Femme.  Tas ir smalks un māksliniecisks dizains apvienojumā ar garšas niansētību, ko sniedz alum pievienotā citrona un tekilas aromāta buķete. Alus ir pildīts 0,5l skārdenē, tas satur 4,8% alkohola, kas ir nedaudz vieglāks nekā tradicionāli ierastais lager tipa gaišais alus. Jaunais alus zīmols tirdzniecībā pieejams jau šonedēļ.

Eva Sietiņsone – Zatlere, AS “Cēsu alus” valdes priekšsēdētāja: „Radot alu īpaši sievietēm, vēlamies mainīt sabiedrības priekšstatu par to kā galvenokārt vīriešu iecienītu dzērienu. Vīrieši pārsvarā izvēlas alus šķirnes, kur dominē izteiktāks apiņu rūgtums un spēcīgāka pēcgarša. Savukārt šajā – īpaši sievietēm radītajā alū – izveidota garšas harmonija, kurā alus aromāta buķete labi sabalansēta un papildināta ar citrona svaigo noti un tekilas asumiņu.”

Kristīne Luīze Avotiņa, māksliniece: „Man patīk, ja mana māksla iziet ielās un ir apskatāma ārpus muzeju telpām, ka manas gleznas atrodas ne tikai izstādēs vai privātkolekcijās, bet pārtop praktiskā dizainā. Dalību Cēsu La Femme  – dāmu alus – izstrādē es varu aprakstīt īsi: tā ir satikšanās bauda! Man – ar alus nozares profesionāļiem, un dāmām – ar jauno Cēsu La Femme!”

 

Dāmas, jāsteidz nobaudīt !

Idc1998.com
This domain has recently been listed in the marketplace. Please click here to inquire.