0

Valmiermuižas jaunums!

 

 

Valmiermuizas Proves porteris Nr1.

Latvijas alus cienītāji noteiks jaunā

Valmiermuižas portera alus recepti

 

„Valmiermuižas alus” iecerējis izbrūvēt četras dažādas portera alus receptes, kuras vērtēt varēs Latvijas alus cienītāji. Portera alus recepte, kas iegūs visaugstāko alus cienītāju novērtējumu, tiks iekļauta Valmiermuižas pastāvīgajā sortimentā.

 

Valmiermuižas “Proves porteri Nr.1” pirmo reizi varēs nogaršot Mārtiņdienas svinībās Valmiermuižā šo sestdien, 9. novembrī. Nākamais “Proves porteris Nr.2.” vērtēšanai tiks nodots Ziemas saulgriežos, “Proves porteris Nr.3” – nākamā gada Meteņos, bet “Proves porteris Nr.4.” – Lieldienās. Katra “Proves portera” recepte tiks izbrūvēta ierobežotā skaitā 4000 pudeles, kas būs nopērkamas tikai “Valmiermuižas alus” tirgotavās Valmiermuižā un Rīgā. Vērtēšanu varēs veikt „Valmiermuižas alus” mājas lapā www.valmiermuiza.lv.

 

“Alus baudītāji ir mūsu uzticamākie padomdevēji un kritiķi, kuros ieklausāmies. Kā maza alus darītava nevaram atļauties tērēt naudu mārketinga pētījumiem, fokusa grupām, reklāmas aģentūru konsultācijām”, pieredzē dalās „Valmiermuižas alus” saimnieks Aigars Ruņģis. “Līdzīgā veidā esam izvēlējušies Valmiermuižas tumšā alus un ziemas alus receptes”.

 

Šoreiz alus cienītājiem būs jāvērtē katra garša atsevišķi pēc četriem kritērijiem: izskats, aromāts, garša un kopiespaids, kā arī katrs vērtētājs varēs ieteikt uzlabojumus. Tā Valmiermuižas “Proves portera” recepte, kas līdz Jāņiem saņems visaugstāko alus baudītāju novērtējumu, tiks iekļauta „Valmiermuižas alus” pastāvīgajā sortimentā līdzās gaišajam, tumšajam un ziemas alum.

 

Valmiermuižas “Proves porteris Nr.1.” ir dzīvais alus, kas netiek pasterizēts. Tas tiek raudzēts zemā temperatūrā ar lager tipa raugu un nogatavināts divarpus mēnešu garumā, liekot lietā četrus iesalus un aromātiskos apiņus. Garšā raksturīgs dedzinātā iesala rūgtums. Portera alus ir deserta alus, tamdēļ tas labi sader ar tumšās šokolādes našķiem, turklāt, lai izjustu smalkās garšu nianses, tas baudāms no konjaka glāzes 12 – 14°C temperatūrā.

 

Gadsimtu atpakaļ Latvijā portera alus atradās uz galda līdzās dārgiem vīniem un šampanietim un bija dārgākais no visiem alus veidiem. Īpaši iecienīts tas bija Krievijas galmā, kur tika nodēvēts par “imperiālo porteri”. Tolaik Latvijā darītie porteri Krievijas impērijā bija pazīstami kā augstākās kvalitātes brūvējumi. “Šodien dzīvā portera alus potenciāls ir nepietiekoši novērtēts no mazo alus darītavu puses. Tādēļ „Valmiermuižas alus” nolēmis pievērsties portera alus darīšanai, lai Latvijā tapis porteris kļūtu tikpat slavens kā simts gadus atpakaļ,” par ieceri stāsta Aigars Ruņģis.

 

UZZIŅAI

 

Kā šī gada prioritāti „Valmiermuižas alus” darītava tika izvirzījusi tumšā alus attīstību, ziemas mēnešos veicot miljons eiro investīcijas tumšā alus pagraba izbūvē, lai varētu to piedāvāt nemainīgi augstā kvalitātē visu gadu, bet ziemas sezonā no oktobra līdz martam varētu piedāvāt ziemas alu visā Latvijā.

 

“Valmiermuižas alus” darītava šogad no janvāra līdz oktobrim kāpinājusi apgrozījumu par 45% līdz 1 474 244 latiem pret 1 019 687 latiem attiecīgajā laikā pērn. Kopā šā gada pirmajos desmit mēnešos pārdoti 1238,53 tūkstoši litru alus, bet gadu iepriekš – 881,88 tūkstoši litru alus.

 

100% „Valmiermuižas alus” darītavas kapitāldaļu pieder SIA „Valmiermuižas ieguldījumu fonds”, kas dibināts ar nolūku attīstīt „Valmiermuiža” zīmolu ilgtermiņā, popularizēt Valmiermuižu kā gardēžu tūrisma ceļa mērķi un sekmēt Valmiermuižas alus eksportu. 60% fonda daļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% Austrijas ieguldījumu fondam “Industrieliegenschaftenvervaltungs AG” (ILAG) un 16% Austrijas uzņēmumam „Alcor”.

 

 

Vairāk informācijas:

 

Liāna Sāre, „Valmiermuižas alus” darītavas vēstnese

 

Tālr.: 26162999, liana@valmiermuiza.lv.

 

www.valmiermuiza.lvwww.twitter.com/valmiermuiza

Idc1998.com
This domain has recently been listed in the marketplace. Please click here to inquire.